Сила єдності

Пісня Пісень – надзвичайна книга для кожного християнина. Хоча ми її до кінця і не розуміємо, бо там переважають почуття, романтична любов, мало говориться про Бога.

В цій книзі є чудові стихи, котрі розкривають сутність подружньої вірності та любові.

«Ані ле доді ве доді лі» (אני לדודי ודודי לי) – «Я належу моєму любому, а мій любий – мені» (Пісень 6:3).

«Леха доді» (לכה דודי) – «Прийди, мій любий!» (Пісень 7:12).

В цих двох стихах говориться про відносини нас і Бога. Нам потрібно залишите усе і піти за Ним. Нам потрібно віддати себе Йому, як Він віддав Себе нам.

«Єдине ціле у Біблії».

Біблія розпочинається з союзу чоловіка та жінки в Едемському саду і закінчується весіллям Агнця в книзі Одкровення. Книга Буття вчить нас, що чоловік та жінка були створені для того, щоби стати «одним тілом» та вкінці віків з’єднатися із Богом, Котрий завжди перебуває з ним.

Роздумуючи над Божим задумом для чоловіка та жінки, покликаних стати єдиним цілим, важливим є саме єдність. Про таку єдність говорить Христос перед Своєю смертю: «Та не лиш за цих молю, але і за тих, які завдяки їхньому слову увірують в мене, щоб усі були одно, як ти, Отче, в мені, а я в тобі, щоб і вони були в нас об’єднані; щоб світ увірував, що ти мене послав. І славу, що ти дав мені, я дав їм, щоб вони були одно так само, як і ми одно. Я – в них, і ти – в мені, – щоб вони були звершені в єдності, щоб світ збагнув, що послав єси мене, та й полюбив їх, як полюбив мене» (Ів. 17:20-23).

Таку єдність описує апостол Павло: «Бо він – наш мир, він, що зробив із двох одне, зруйнувавши стіну, яка була перегородою, тобто ворожнечу, – своїм тілом скасував закон заповідей у своїх рішеннях, на те, щоб із двох зробити в собі одну нову людину, вчинивши мир між нами, і щоб примирити їх обох в однім тілі з Богом через хрест, убивши ворожнечу в ньому» (Еф. 2:14-16).

Шлюб створений Богом, щоби відображати жертвенну любов, котра уособлює природу Бога. Він полюбив нас і приніс жертву заради нас, тому й ми повинні відповісти Йому своєю любов’ю та з готовністю віддати своє життя за Нього.

Коли в Пісні Пісень чоловік закликає свою кохану піти з ним, то вони проголошують усім, що повністю належать один одному – це ідеальна картина єдності. Проте Ісус прагне, щоби ми були єдиними у своїй спільноті, єдиними один з одним, з усіма братами та сестрами по вірі. Це буде відображати Божу славу, любов та щастя.

Адже ціль нашого життя – це повністю належати Богу та бути єдиними з Ним та один з одним в любові, мирі та надії.

Фото, ілюстративне:StockSnap з сайту Pixabay

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *