Це святе ім’я Еммануїл.

Слово «Еммануїл» тісно переплітається із Різдвяними святами, адже одне із найголовніших месіанських пророцтв наголошує: «Оце ж сам Господь дасть вам знак: Ось дівиця зачала, і породить сина і дасть йому ім’я Еммануїл» (Іс. 7:14).

«Еммануїл», що з єврейського означає «з нами Бог». Божі наміри прийти і жити посеред нас прослідковуються по всьому Святому Письму. Він досить довго обдумував це і спланував Свій візит.

Тимчасова храмина зібрання.

  В Едемському саду Бог з Авраамом постійно прогулювалися, насолоджуючись краю створеного світу. Близькі відносини, котрі колись існували між Богом та людством, – це те, за чим так сумує Боже серце з того часу, коли вони були втрачені. Божа любов і бажання бути з нами завжди проявляються в дії. І це ми бачимо на сторінках Біблії.

«Я поставлю мою храмину посеред вас: не буду бридитися вами. Я ходитиму проміж вас і буду вашим Богом, а ви будете моїм народом» (Лев. 26:11-12). Бог в буквальному сенсі будує Свою храмину посеред Ізраїльського стану, щоби знаходитися біля Свого народу. Він ходить з ними, супроводжує їх вогняним та хмарним стовпами, дуже чітко і ясно розкриває Своє бажання бути з людьми.

Проте у Бога існує грандіозний план, набагато більший, аніж тимчасова храмина. «Співай і радуйся, дочко Сіону, бо ось Я йду й житиму посеред тебе» – слово Господнє. Сила народів того дня до Господа пристане; вони будуть Його народом і житимуть посеред тебе, і ти зрозумієш, що Господь сил послав мене до тебе» (Зах. 2:14-15).

Бог прийде і буде жити серед нас. Пророк Ісая продовжує описувати цю подію: «Приступіте до Мене, слухайте ось що: Вже спочатку не говорив Я потай; ще поки все сталось, Я там був. Тепер же Господь Бог і Його Дух Мене посилає» (Іс. 48:16).

Замаскований царський відвідувач.

Цар Царів жив посеред ізраїльського народу, жив серед людей, але замасковано. Він виглядав як звичайний єврей-тесля із Назарету. Божа слава прийшла до людей в особі Месії, повна благодаті та істини. «І Слово стало тілом, і оселилося між нами, і ми славу його бачили – славу Єдинородного від Отця, благодаттю та істиною сповненого» (Ів. 1:14).

Знову разом.

Великий Божий план розкриває свою суть у тому, щоби прокласти нам дорогу до єдності із Ним. Ісус знищив гріх, переміг смерть, щоби людина змогла відновити втрачений зв’язок із Ним. Нам важко зрозуміти, як це буде вічно перебувати із Богом. Проте ми маємо твердо усвідомлювати, що Бог очікує цієї єдності з великою радістю: «Почув я від престола голос великий, що говорив: «От, житло Бога з людьми, і Він житиме з ними, вони ж народом Його будуть, і сам Бог буде з ними, і витре кожну сльозу з очей їхніх; і смерті не буде більше, ні скорботи, ні плачу, ні болю не буде більше, бо все попереднє минуло» (Одк. 21:3-4).

Зображення із сайту: Pixabay

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *