Не дозволяйте зневірі та розчаруванню паралізувати вашу душу!

Чи відчуваєте ви у своєму серці зневіру та відчай? Що саме залишило такий серйозний та небажаний осадок?

Можливо, це «добре забуте старе» із повсякденного життя, котре похитнуло й прогнало надію із вашого серця. І ви вирішили, що у житті більше вже нічого не зміниться і що всі сьогоднішні обставини перетворяться у майбутню реальність.

Можливо, ви постійно молилися, маючи і віру, і надію, навіть тоді, коли всі сміялися з вас. І тоді прийшло розчарування і ви перестали так щиро молитися, десь розгубилася і віра, і надія, і любов. І ви почали вважати, що всі ваші прохання були завищені, тому потрібно вдовольнятися тим, що є.

Зневіра та розчарування проникають скрізь, вони є нав’язливими і не поспішають швидко залишити людину. І вони не самотні, а завжди приводять із собою ще й смуток, безнадію, відчай. Коли ж зневіра та розчарування швидко не минають, бо їх не так вже й легко позбутися, то на заміну приходить депресія. І тут потрібно докласти титанічних зусиль, щоби її позбутися, бо вона впливає на усе подальше життя.

Отже, якщо ви перебуваєте у депресії, відчаї та зневірі, то слід пам’ятати, що: Бог ніколи не говорить через зневіру. Бог говорить через мир, надію, спокій та радість. Тому потрібно не слухати голосу зневіри та відчаю, бо це зовсім не голос люблячого Небесного Отця.

Також не бійтеся очікувань, бо саме вони роблять людину сильнішою, змінюють серця та розум, очищають мрії. І мрійте, бо час все-таки на вашій стороні. І покладіть собі ціль, яку ви легко можете здобути, яку вам під силу зробити. Збігайте на прогулянку, подзвоніть другові, підіть на конференцію, складіть пожертвування, почитайте Біблію, поприбирайтесь у кімнаті, посадіть квіти, спечіть хліб для свого сусіда, попросіть друга піти з вами в кафе й випити кави, купіть подарунок і просто посміхніться незнайомцю.

Робіть будь-що, тільки не дозволяйте зневірі та відчаю паралізувати вашу душу. Не дозвольте їм натиснути на кнопку «пауза», бо від цього часу зупиниться і саме життя та служіння. Постійно черпайте слова розради та підтримки у Слові Божому. Якщо ж хтось сьогодні бореться із зневірою, то просто відкрийте Біблію і дозвольте Святому Духові поговорити з вашою стурбованою душею.

А ці слова зі Святого Письма хай будуть для вас утіхою: «Бо я свідомий моїх щодо вас задумів, – слово Господнє, – задумів щастя, а не лиха, щоб забезпечити вам надійне майбуття» (Єр. 29:11). «Я заключу з ними вічний завіт: не одвернусь від них, буду їм добро чинити і вкладу їм у серце страх супроти мене, щоб вони від мене не відвернулись більше. Я буду радий їм добро чинити і насаджу їх на стало у цій землі, від усього мого серця і від усієї моєї душі» (Єр. 32:40-41). Сьогодні ви не забуті! Продовжуйте мріяти, молитися, надіятися та вірити. Бог на вашій стороні.

Зображення ілюстративне Pixabay

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *