Чого не слід очікувати від Бога

Коли ми щось очікуємо від Бога, чого ми так дуже прагнемо, і цього не отримуємо, тоді ми розчаровуємося, засмучуємося, а іноді навіть гніваємося на Бога. В цей час нам доволі тяжко побачити, як Бог благословляє та піклується про нас, бо все, що ми хочемо бачити – це наші незадоволені та нездійсненні бажання.

Ми забуваємо, що нам потрібно очікувати від Бога Його благодаті, вірності, справедливості: «З тобою бо я кинусь на загони ворожі і з моїм Богом перескочу через мури. Бог – бездоганна його дорога, слово Господнє – вогнем випробуване. Він – щит для всіх тих, що до нього прибігають» (Пс. 18:30-31); «Насити нас милістю твоєю вранці, щоб ми раділи й веселились по всі дні наші» (Пс. 90:14); «Ісус Христос учора й сьогодні – той самий навіки» (Євр. 13:8).

Ми не маємо очікувати від Бога, що Він негайно подасть нам все те, про що ми просимо. Адже Господь – не казковий джин із лампи, щоби виконувати всі наші примхи та бажання.

 Ми не маємо очікувати, що Господь підлаштується під наш час. Адже Він не обмежений часом, як всі ми, Його творіння. Він не приходить вранці і ніколи не спізнюється. Нам здається, що Він дотримується часу, тому часто виходить так, що Бог може спізнитися, відповідаючи на наші безглузді бажання.

Ми не маємо очікувати від Бога, що Він буде нам підкорятися. Часто ми думаємо, що можемо маніпулювати Богом. Ми плачемо, благаємо, скиглимо, а іноді і торгуємося з Ним, і навіть вимагаємо від Бога отримати бажане.

Як бачимо, наші очікування на Бога можуть викликати в нас велике розчарування, незадоволення, гнів, а також заставляють нас не бачити тих всіх благословень і того, як Бог прагне появитися та діяти в нашому житті.

Щиро молімося, а Бог знає чим нас наділи та чим нас благословити.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *