Молитва – могутній засіб під час кризи

Нам, людям, так легко потрапити у кризу: у відношеннях, у здоров’ї, у професії. Що ж тоді ми робимо? Тільки нарікаємо на Бога та бідкаємося, що такі нещасливі та безталанні.

Що ж повинен робити християнин, переживаючи кризу у своєму житті? Найголовніше – це розпочати молитися. Найкращий приклад молитви під час кризи подає нам Даниїл. Наприкінці свого життя, після 70 років вигнання Ізраїлю у Вавилон, він зіткнувся із кризою віри. Даниїл бажав потрапити додому ще до своєї смерті. Він добре знав, що пророк Єремія пообіцяв, що ізраїльтяни повернуться додому через 70 років неволі, а цей період, на кінець, підходив до кінця, тому Даниїл дуже переживав чи зможе ще живим вступити у свою землю. І він розпочав молитися.

Саме його молитва стає для всіх нас, християн, чудовим прикладом. Як же молився Даниїл?

Даниїл слухав Бога.

А, як ми слухаємо Бога? Ми вивчаємо Його Слово. Це ж саме робив і Даниїл. На початку 9 глави пророцтва Єремії він читає, що Бог обіцяє повернути ізраїльтян у Єрусалим.

Коли ж ми переживаємо кризу, то повинні зосередитися на Божих обіцянках. Бог дає нам тисячі обіцянок у Біблії. Саме вони стають відмінною основою для щирої молитви під час кризової ситуації.

Даниїл зосередив свою увагу на Бозі.

«Я обернув обличчя моє до Господа Бога» (Дан. 9:3). Однією із причин, через яку кризова ситуація завдає нам чимало болю та горя, міститься в тому, що ми відводимо свій погляд від Бога. Забуваючи, що в тяжкі хвилини нам, як ніколи, потрібно надіятися на Бога.

Під час кризи нам потрібно зосередитися на Бозі і на тому, що Він робить у нашому житті, а не на обставинах.

Даниїл через емоції виражав свої бажання.

Біблія говорить, що Даниїл не просто розказував про свої проблеми Богу. Даниїл благав Його. Нам також потрібно показати Богу, що наше прохання – це не просто забаганка, а гаряче прохання про Його допомогу.

Даниїл не просто просить Бога дозволити повернутися в Єрусалим. Він благає про це. Нам також важливо зрозуміти, що всі наші почуття ми маємо виявляти Богу, особливо під час кризи.

Даниїл показав серйозність намірів.

Спочатку він постив. Більшості із нас відома така духовна практика. Потім він молився у волосяниці та попелу. Звичайно, що такої практики у нас немає, проте ми можемо смирятися та каятися, показуючи серйозність своїх намірів.

Даниїл дякував Богу за Його любов та обіцянки.

Біблія говорить, якщо ми передаємо Богу свої прохання, то повинні робити це з великою вдячністю. Даниїл молився: «О Господи, Боже великий і страшний, який зберігаєш союз і ласку для тих, що тебе люблять і пильнують твої веління!» (Дан. 9:4). Даниїл сказав Богу, що у всьому вдячний Йому та визнав вірність Бога у сповненні обіцянок.

Переживаючи кризу, ми повинні за все дякувати Богу, навіть за найважчі хвилини у житті. Бог закликає нас бути вдячними людьми, а сама вдячність допомагає нам побачити не тільки наші особисті проблеми.

Даниїл смиренно визнав свій гріх.

Бог не бажає чути горді бідкання, Він слухає смиренне визнання. Коли ми чесно говоримо про свої гріхи, то Бог благословляє і прощає їх.

«Ми согрішили, вчинили несправедливість, поводилися зле, збунтувались і відступили від твоїх велінь і твоїх заповідей» (Дан. 9:5). Даниїл не просто визнав свої гріхи, але й згадав, що сини Ізраїлю вчинило злого. Він знав, що Божа допомога прийде тільки завдяки Його милосердю, а не тому, що люди на це заслуговують.

І ми також повинні надіятися на Божу допомогу і безперестанку молитися.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *