Йдучи за Ісусом, будьте говорі терпіти

Страждання людини – це невід’ємна частина її життя. Нам потрібно тільки усвідомити й осмислити його вагу та цінність: страждання – це не щось страшне та несправедливе, а істина, яка приносить життя, бо воно є тим єдиним шляхом Ісуса, нашого Спасителя. Ми також повинні бути готовими перенести терпіння, бо і Сам Ісус несправедливо страждав, щоби привести нас до Бога, відкрити нам дорогу до неба.

Людське терпіння можна розділити на три основні категорії:

  1. Людина може терпіти, тому що вчинила зло. Тут слід роздумати над історією Йони, котрий перебував у череві риби три дні, бо втікав від Бога. В його терпінні та стражданні не було жодної радості та щастя, тому і нам не слід втікати від Бога та притягувати до себе такі переживання.
  2. Людина може терпіти, тому що вчинила правильно. Роздумаймо про історію Йосипа, котрого найрідніші люди продали у рабство. Спочатку він перебував у в’язниці тільки через те, що вчинив правильно. Саме через ці його страждання Бог дарував спасіння іншим. При кінці свого життя Йосип сказав братам: «Ви зло задумали на мене, але Бог обернув це на добре, щоб зробити так, як воно й є сьогодні: спасти життя багатьом людям» (Бут. 50:20).
  3. Іноді Бог дозволяє терпіти людині без видимих на це причин. Роздумаймо над історією Йова, котрий був у всьому вірним Богові, і втратив усе чим володів. Бог змінює людину у процесі її терпіння, але так часто вона не усвідомлює цієї переміни. І не може до кінця зрозуміти суті та мети самих терпінь.

«Ліпше бо, – коли така вже воля Божа, – страждати, робивши добро, ніж зло творивши» (І Петр. 3:17). Іноді страждання – це воля Божа для людини. Вона може чинити тільки добро, але все ж таки переносити терпіння. І це не буде означати, що вона – грішна та погана людина. Це означає, що людина живе й йти шляхом Христа.

Життя Ісуса було важким та несправедливим. Він терпів, хоча все робив правильно. І, якщо ми вважаємо себе послідовниками Ісуса, то також повинні бути готовими до різних терпінь та страждань, бо без цього неможливо прийти до Бога. тільки страждаючи з Ісусом, ми будемо мати силу на сьогодні та надію на майбутнє.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *