Як зрозуміти мову Бога?

Чи можемо ми зрозуміти Бога та Його шляхи? Хтось із людей скаже, що не зможемо, а інший скаже, що зможемо.

Кожного дня ми робимо безліч справ, котрі не завжди розуміємо. Проте ми повинні усвідомлювати, що думки Бога набагато вищі за наші власні думки.

І все ж таки, чи можемо ми зрозуміти Бога? Напевно, що ні. Не повністю. Бог говорить: «Думки бо мої – не ваші думки, і дороги ваші – не мої дороги, – слово Господнє. Бо так, як небо вище від землі, так мої дороги вищі від доріг ваших і думки мої вищі від думок ваших. Як дощ і сніг сходить з неба і не повертається туди, але напуває землю, щоб вона родила й ростила та давала насіння тому, хто її обсіває, і хліб тому, хто їсть, отак і моє слово, що виходить у мене з уст, не повертається до мене порожнім, але чинить те, що я хочу, довершує те, за чим я його вислав» (Іс. 55:8-11).

Бог не думає так, як думаємо ми. Його думки – не наші думки, Його шляхи – не наші шляхи. Божі думки виходять як слова і сходять як дощ. Звернімо увагу: дощ та сніг сходять з неба, зрошують землю, напувають її, зрощують для нас рослини та їжу.

І дальше ми читаємо: «Так і Моє слово». Що говорить тут Бог?

Чи відомі нам думки Бога про нас?

«Бо я свідомий моїх щодо вас задумів, – слово Господнє, – задумів щастя, а не лиха, щоб забезпечити вам надійне майбуття» (Єр. 29:11). У Бога є план для кожного із нас. І, як бачимо, ним є мир, надія та щасливе майбуття. Щоби зрозуміти Його слово, ми повинні усвідомити Його думки. І ми це можемо зробити. Нам це під силу. «Те, чого око не бачило й вухо не чуло, що на думку людині не спало, те приготував Бог тим, що Його люблять» Нам же Бог об’явив Духом, бо Дух досліджує все, навіть глибини Божі» (І Кор. 2:9-10).

Бог відкриває Себе.

Цього не можуть побачити очі, і не можуть почути вуха, це може відкрити тільки Святий Дух. Це означає, що ми можемо розуміти шляхи Господні та Його слова тільки завдяки Його Духу.

І для цього нам потрібен оновлений розум. Наш розум – це не нам мозок. Розум – це здатність розуміти, знати, роздумувати, мислити. Мозок – це орган, котрий тримає наші думки. І наші думки перебувають під нашим особистим контролем.

«І не вподібнюйтеся до цього світу, але перемінюйтесь обновленням вашого розуму, щоб ви переконувалися, що то є воля Божа, що добре, що угодне, що досконале» (Рим. 12:2). Оновлений – це перемінений розум. Бог може відновити наше життя, коли ми оновимо наш розум.

 Нам потрібно усвідомити: не Бог обновляє наш розум, а ми самі. Не сатана контролює наші думки, а ми самі. Не Бог керує нашими думками, а ми самі. Або ми будемо володіти нашими думками, або наші думки будуть володіти нами.

Ми – продукт нашого мислення.

Ми – продукт наших найкращих та найгірших думок. І вони відіграють надзвичайну руль у нашому житті. Думки керують роботами, машинами, дронами, включають світло. Вони мають свою структуру, впливають на наш дух, душу й тіло.

Поле битви знаходиться в нашому розумі. Наші негативні думки ускладнюють життя, вносячи в нього тільки погане та негативне. Наші думки мають здатні дати нам силу або знищити нас.

Правильне мислення.

«Наостанку, брати, усе, що лиш правдиве, що чесне, що справедливе, що чисте, що любе, що шанобливе, коли якась чеснота чи що-будь похвальне, – про те думайте!» (Фил. 4:8). Про це й думаймо. І ми зможемо все це зрозуміти та усвідомити.

Фото, ілюстративне: StockSnap з сайту Pixabay

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *