Вчімося страху Божого

В Біблії ми знаходимо чимало таких місць, котрі закликають нас не боятися, але від цього нам стає не легше. Чому так?

Коли Господь говорить, що нам не слід боятися, то це не означає, що нам потрібно тільки скріплювати свою віру й чекати, коли все втрясеться само собою. Мало є нічого не робити, а тільки вірити, що все чарівним чином налагодиться. Господь прагне відкрити, показати й навчити нас святого страху – страху Господнього.

Перед обличчям небезпек бійтеся Господа.

Ісус Христос вибирає Своїх учнів, дає їм настанови, посилає проповідувати про те, що наблизилося Царство Небесне. Він велить їм зцілювати хворих, воскресати мертвих та виганяти бісів. І Він попереджає їх, що одні люди будуть їх слухати та приймати, а інші – ні. Він навіть попереджає їх про майбутні переслідування та гоніння, про ненависть до них, про суди та побиття.

Одночасно зі Своїми настановами Христос навчає їх і страху Господнього: «Що вам кажу в темноті, кажіть те при світлі; і що ви чуєте на вухо, голосіть з покрівель. Не бійтеся тих, що вбивають тіло, душі ж убити не можуть; а бійтесь радше того, хто може погубити душу і тіло в пеклі. Хіба не за шага продається пара горобців? А проте ні один із них не впаде на землю без волі Отця вашого. А вам же все волосся на голові пораховано! Не бійтесь, отже: ви вартніші за багатьох горобців» (Мт. 10:27-31).

Цей уривок відкриває нам те, що страх перед Господом зменшує і руйнує страхи перед людьми. І учні це роблять: вони замінюють страх перед людьми на страх перед Господом. І розуміють, що люди можуть і завдати їм болю, можуть навіть їх позбавити життя, але тільки в одного Бога є влада над їхніми душами. Тільки один Бог знає скільки волосся на їхніх головах, тільки Він один піклується ними більше, від інших створінь.

Звичайно, поки ми живемо у світі, ми будемо відчувати страхи. Проте нам слід запам’ятати, що перед обличчям будь-якого страху Бог закликає нас бачити Його, як Того, Хто є вищим від любого страху. Перестаньмо боятися людей і розпочнімо плекати у собі страх Господній, тоді наше життя налагодиться і направиться.

Зображення ілюстративне: Engin Akyurt із сайту: Pixabay

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *