Чи потрібно у всьому звинувачувати бісів та демонів?

Чимало людей впадають у крайність, вбачаючи скрізь, за кожним кущем, бісів. Демони існують, їхнє царство реальне, але ми не можемо у всьому їх звинувачувати.

Ми самі повинні нести відповідальність за власні дії та проблеми. У житті кожного із нас були такі проблеми, котрі ми не в силі були пояснити та осмислити. І ми розпочинаємо шукати когось, хто винен у цьому. Забуваючи, що навіть за негативні та погані речі, котрі виникають внаслідок наших неправильних рішень, тільки ми маємо нести відповідальність.

Ми живемо у світі, в якому духовна боротьба ведеться постійно – це наша реальність. І так нерозумно звинувачувати бісів у всіх наших негараздах. Ми маємо навчитися нести відповідальність за власні дії, особливо тоді, коли живемо у незбалансованому духовному житті. Тоді це ж життя потягне нас вниз, темною дорогою, де ми будемо відчувати себе жертвами та переможеними.

Ісус прийшов у наш світ, щоби викрити сили зла, показуючи нам вірну дорогу у житті. Його любов та бажання допомогти усім: відкинутим, приниженим, погордженим суспільством та людьми, повинна переповнювати наше життя, не даючи силам зла жодного шансу.

У своєму житті ми маємо зосередитися на особі Ісуса Христа та поширенні Його любові, всепрощення та милосердя. Не забуваючи відкрити Святе Письмо, щоби черпати з нього такі цілющі настанови та вказівки. Пам’ятаючи про особисте духовне зцілення та визволення від сил темряви, бо, якщо ми будемо приступати до Святих Тайн Сповіді та Євхаристії, то, звичайно, ані демони, ані спокуси, ані жодна зла сила не буде мати влади наш нами та нашим життям.

Навчімося жити так, як жив Ісус. Так, це буде дуже важко: жити там, де панує агресія та страх, ненависть та прокльони, зло та темрява. Не опускаймо рук, несімо світло Христового Євангелія скрізь, де ми буваємо. І молімося, щоб Дух Божий викривав та виправляв нас. Повернімо баланс у своє духовне життя, і тоді змінимося ми й світ навколо нас.

Фото, ілюстративне: PublicDomainPictures із сайту Pixabay

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *