Слава Богу за все

Якими словами ми можемо описати час, в якому живемо? Можливо, словами: «тривожний», «страшний», «пригнічений»? Навколо нас безлюдні вулиці, закриті школи, затемнені вітрини магазинів, порожні Церкви.

Немає звичного ритму та шуму у житті. На тротуарах так мало людей. І всі у масках, і так швидко рухаються до місця свого призначення. І тільки птахи радіють теплій погоді та приходу весни. Їх не торкнулася криза, напевно через те, що вони знають, що Отець їх Небесний піклується ними. І Він знає, що їм потрібно навіть у великих містах, окутаних страхом та відчаєм.

 В новинах ми чуємо про ще більші обмеження, жорсткішу ізоляцію, і тисячі хворих людей. Світ панікує. Люди звинувачують один одного у поширенні хвороби, готові палити, лінчувати, розпинати. Речі, котрі видавалися стабільними та незмінними, руйнуються й хитаються.

Слава Богу за все. Слава Богу, що ми можемо покластися та просити допомоги у Древнього Днями. Він і надалі продовжує сидіти на Своєму престолі. Він не здивований та розгублений раптовими перемінами у світі. Навпаки, він спокійний і непорушний. Він все знає, і Він все тримає у своїй руці.

Наш Бог не заламує руки, не гризе нігті від страху. Навпаки, Він Той, Хто клянеться Своїм Ім’ям. Він Той, Хто говорив з Яковом, переконуючи у Своїй вірності. Він Той, Хто проганяє від нього страх та відчай, вселяє надію та віру: «Оце я з тобою, і берегтиму тебе скрізь, куди підеш, і поверну тебе назад у цю землю, бо не покину тебе, поки не виконаю того, що я тобі обіцяв» (Бут. 28:15).

Він є Тим Богом, Котрий почув плач Свого народу, поневоленого Єгиптом, і дарував шлях спасіння та визволення, зберігши життя Мойсея та його брата Аарона. Він залишився непорушним, коли Мойсей сумнівався, а фараон відмовився підкоритися Його слову та визволити Божий народ.

Наш Небесний Отець не панікував. Замість того Він доручив Мойсею підготовити народ до відходу. Звичайно, це видавалося неможливим. Бог сказав, що Його люди будуть визволені. І Він це здійснив Своєю силою.

 «Я Той, Хто є» (Вих. 3:14). Той, Хто висушив море і перевів Свій народ по сухій землі. Він Той, Хто віддав Себе нам. Незалежно від того, з чим ми зустрічаємося, Він разом із нами долає все це й приймає наші проблеми, як Свої.

«Залиши на Господа твою турботу, і Він тебе підтримає: повіки не допустить, щоб справедливий захитався» (Пс. 55:23). І він закликає кожного із нас: «Прийдіть до мене всі втомлені й обтяжені, і я облегшу вас. Візьміть ярмо моє на себе й навчіться від мене, бо я лагідний і сумирний серцем, тож знайдете полегшу душам вашим. Ярмо бо моє любе й тягар мій легкий» (Мт. 11:28-30).

 Він Той, Хто відкриває нам дорогу до Отця; Той, Хто жертвує всім заради нас; Він Той, Хто не тільки не боїться смерті, але й отримав над нею перемогу, взявши ключі аду. Він Той, хто має повну владу на небі й на землі. і Він й надалі залишається відкритим для кожного із нас.

Ще до того, як Ісус зробив Свої перші кроки на гору Голгофу, псалмопівець сказав: «Тоді вороги мої назад відступлять, як тільки я візву до тебе. Знаю напевне, що Бог зо мною. У Бозі я слово прославляю, в Господі прославлю слово. На Бога уповаю не боюся; що ж може заподіяти мені людина?» (Пс. 56:10-12).

Згадаймо про всі ті привілеї, котрі дарував Господь своїй Церкві. Апостол Павло пише: «Бог Господа нашого Ісуса Христа, Отець слави, дав вам дух мудрості та об’явлення, щоб його добре спізнати; щоб він просвітлив очі вашого серця, аби ви зрозуміли, до якої надії він вас кличе, яке то багатство славної спадщини між святими, і яка безмірна велич його сили для нас, що повірили, за діянням могутності його сили, яку він здійснив у Христі, коли воскресив його з мертвих і посадовив на небі праворуч себе, вище від усякого начала, власті, сили й володарства та всякого імені, яке б воно не було, не тільки на цьому світі, але й на тому, що буде» (Еф. 1:17-21).

Наша реальність така: Той, Хто гідний найвищої похвали та керує всіма речами – любить нас і безперестанку піклується нами. Його Ім’я вище понад усі імена. Він – Творець світу. І у Нього є мудрість, як нам пройти через найгрізніші часи та перемогти найстрашніший страх.

Слава Богу, бо Він – єдиний, Хто може спасати і до цього часу продовжує спасати. Він бажає бути з нами, бажає показати Своє милосердя, турботу та любов. Він милосердний Бог, такий нескорий до гніву і швидкий на любов та прощення. Він – правдивий Бог, Котрий може все. І Він вчора, сьогодні і завжди Той Самий.

Ми бачили Його в дії. Його не жахає нестача їжі, Його не бентежить невиліковна хвороба, навіть, коли інші давно упустили руки. І Він не вагається навіть серед безладу. І ми можемо завжди звернутися до Того, Хто вище за все.

«Я обернувся – побачити, що то за голос, який говорив зо мною; і обернувшись, побачив сім золотих світильників, і посеред світильників – подібного до сина чоловічого, вдягненого в шату і підперезаного попід груди поясом золотим. Голова ж його і волосся білі, як вовна біла, як сніг; і очі його – як пломінь огню; і ноги його подібні до бронзи, ніби в горнилі розпалені; і голос його – як голос вод багатьох; і мав у правиці своїй сім зірок. З уст його меч двосічний гострий виходив; вид же його – як сонце, що сіяє в силі своїй. Коли я побачив його, впав до ніг його, як мертвий. А він поклав правицю свою на мене, кажучи до мене: «Не бійся: я – перший і останній, і живий; і стався мертвий, і от – я живий на віки вічні; і маю ключі смерті й аду» (Одк. 1:12-18).

Бо наш Бог – непереможний Цар, наша надія та якір, наш щит та опора, наша допомога та розрада, наш друг та брат. Тоді якими словами ми можемо описати час, в якому живемо? Бог знає про нього все. Час, в якому ми живемо, знаходиться під пильним поглядом нашого Спасителя. Дні, котрі ми переживаємо, сповнені силою Святого Духа. Коли навколо нас все руйнується й хитається, то єдиним нашим порятунком буде погляд уверх, щоби побачити те, що ніколи не похитнеться. Бо «Я з вами по всі дні аж до кінця віку» (Мт. 28:20).

Фото ілюстративне: Gold photo created by wirestock – www.freepik.com

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *