Як говорити про Христа на місці роботи?

Святе Письмо закликає нас ділитися благою звісткою про те, що зробив для нас Ісус Христос. Що ж мають робити ті, хто більшість свого часу проводить на роботі, де заборонено розмовляти про Бога?

В  житті кожної людини є три аспекти, які перетворюють нас на співпрацівників Божих: слова, котрі ми промовляємо; наші справи; наше служіння.

Наші слова.

В посланнях апостола Петра ми знаходимо мудрі настанови для християн, котрі жили у ворожому світі до Євангелія та Бога. «Будьте завжди готові дати відповідь кожному, хто у вас вимагає справоздання про вашу надію, – однак, із скромністю та острахом, маючи добру совість, щоб, власне, тоді, коли вас обмовляють, були осоромлені ті, які вчиняють наклепи на вашу добру в Христі поведінку» (І Петр. 3:15).

Навіть, якщо нам заборонено відкрито говорити про Ісуса, ми повинні завжди мати напоготові відповідь для кожної людини, котра запитає, чому наше відношення до роботи, до життя, до інших відрізняються від того, як до цього ставляться інші люди.

«Будьте завжди готові», – це завжди, в будь-яких ситуаціях ділитися своєю вірою та надією. Потрібно завжди висвітлювати Євангеліє, поширювати та проголошувати його, перекласти на мову своєї професії. Якщо колеги-політики зауважать, що ви не підтримуєте їх, то розкажіть їм про концепцію справедливості, до якої закликав Ісус, котрий проповідував праведність та милосердя. Якщо ваш асистент по науковому дослідженні зауважує радість, котру викликають у вас дрібні відкриття, то розкажіть йому наскільки досконалий та величний Божий задум у Вселеній. Завжди можна провести непомітну нитку між роботою та вірою у Христа. Звичайно, що деякі ваші колеги будуть вас переконувати, що неможливо бути християнином, очолюючи крісло викладача, ученого, депутата. І тоді такі моменти повинні стати прекрасною можливістю висвітлити Христа воскреслого і Христа розп’ятого.

Наші справи.

Сцени створення світу випромінюють Божу творчу винахідливість, мудрість, порядок і любов до краси та чеснот. Так само і ми відображаємо Його славу у тому, як керуємо та працюємо у сферах життя, котрі довірив нам Господь.

Ми відображаємо велику повагу Богу, коли досліджуємо Його задум для сфер науки, політики й освіти. Його серце наповнюється радістю, коли наша праця приносить плоди, коли викривається гріх, уступаючи місце Божому світлу та милосердю. Коли ви викладаєте у смиренні та терпінні, то відкриваєте Бога, Котрий навчав прикладом та смиренням. Коли ви займаєтеся політичною діяльністю, відповідаючи на потреби пригноблених, ви уособлюєте Бога, Котрий бачить усіх гнаних та забутих. Скрізь можна проголошувати Бога, потрібно тільки бажати це робити.

Наше служіння.

Земне життя Ісус відрізнялося смиренним служінням лагідного слуги, закінчившись актом саможертвенної любові на хресті. Наш світ потребує такої любові, проте нам так важко поділитися нею. Адже гріх закликає зосереджуватися тільки на собі. Тому наше служіння іншим повинно завжди відображати позицію Ісуса, Котрий прийшов, як слуга, визнавши наші життя ціннішими за Своє. Любімо інших, допомагаймо один одному, прощаймо усіх, щоби ім’я Ісуса лунало по цілому світу.

Фото, ілюстративне:Gerd Altmann із сайту Pixabay

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *