На допомогу молодим матусям

Яким би важким не був догляд за новонародженим малюком, Святе Письмо і тут приходить на допомогу вам, дорогі матусі. Нехай ці слова надихають вас та допомагають у новому періоді вашого життя.

Довгі дні догляду за новонародженим немовлям можуть бути фізично важкими, виснажливими, додаючи все нові й нові випробування на витривалість.

Апостол Павло подає нам чудові слова для наслідування:   «Господь сказав мені: «Досить тобі моєї благодаті, бо моя сила виявляється в безсиллі». Отож, я краще буду радо хвалитися своїми немочами, щоб у мені Христова сила перебувала» (ІІ Кор. 12:9). Тут він наголошує, що визнання немочі та слабкості веде до сили та свободи. Адже все залежить не від нас, а від нашого всемогутнього Бога, який стає для кожної людини Помічником. Його благодать не має меж, Його любов немає кордонів, Його опіка – постійна.  Господь дарує кожній жінці надзвичайну можливість: привести нове життя в цей світ. Не бійтеся нічого, бо Він також подбає, щоб ви турбувалися та піклувалися про це нове творіння. Тільки навчіться довіряти Його і покладати на Нього всі свої клопоти та турботи.

«Звірся на Господа всім твоїм серцем, не покладайсь на власний розум. У всіх твоїх путях думай про нього і він твої стежки вирівняє» (Притч. 3:5-6). Чи шукаємо ми поради по грудному вигодовуванні, чи турбуємося про апетит нашої дитинки, чи відчайдушно шукаємо чудодійний спосіб зупинити кольки, наша дитинка, маленький клубочок радості, може досить швидко перетворитися на джерело занепокоєння та хвилювання, якщо ми це допустимо.

Спокуси постійно щось вишукувати в інтернеті та відвідувати різноманітні сайти матерів є досить великі. Хоча ці ресурси тільки інформаційні, проте вони можуть розвинути параною, привести до розчарування, якщо діагнози чи поради не підтверджуються.

А Бог не перестає говорити: «Не турбуйтеся вашим життям, що вам їсти та що пити; ні тілом вашим, у що одягнутись. Хіба життя не більш – їжі, тіло – не більш одежі. Гляньте на птиць небесних: не сіють і не жнуть, ані не збирають у засіки, а Отець ваш небесний їх годує! Хіба ви від них не вартісніші?» (Мт. 6:25-26). Бог закликає розпочати Йому довіряти кожен день нашого життя. Ми повинні відповідати на крик нашої дитинки, але не забувати довіряти його життя Спасителю, попросити мудрості в молитві, сили, витривалості та допомоги.

«Усе робіть без нарікання і мудрування, щоб ви були бездоганні й щирі, непорочні діти Божі серед лукавого й розбещеного роду, серед якого сяєте, немов світила у світі, зберігаючи слово життя, на похвалу мені в день Христа, що я біг не дарма і трудився не марно» (ІІ Фил. 2:14-16). Не нарікаймо на брак особистого часу, на дефіцит сну, на наше виснаження. Турбота про дітей вимагає великих зусиль. Проте не потрібно здаватися. Діти – це благословення, яке ми не зможемо побачити, коли будемо постійно скиглити про власні недоліки. Наше виснаження не повинно закривати для нас радість Божого дару.

«Ти мене випробував, Господи, і знаєш. Знаєш мене, коли сиджу і встаю я. Думки мої здаля розумієш» (Пс. 139:1-2).

Всюдиприсутність Бога – це постійне джерело нашого спокою. Коди ми прокидаємося сонні опівночі, а потім через кожні дві-три години від плачу голодного немовляти, то досить легко впасти в саможалість, яка досить легко переросте в смуток, гіркоту та розчарування. Для цього слід зрозуміти, що з нами Бог, Який знає кожен наш рух. Йому відомо, що ми клопочемося про своїх дітей 24 години сім днів в тиждень, – і це додасть нам наснаги та витривалості.

«Вивідай мене, о Боже, і спізнай моє серце випробуй мене й спізнай мої задуми! І подивись, чи є в мені якась лиха дорога, і веди мене дорогою давньою» (Пс. 139:23-24).

Перші дні повернення із пологового будинку – це не тільки час фізичного відновлення, але і час для розвитку нових перспектив на ближчі місяці.

Замість того, щоби боятися майбутніх проблем та задач, слід в цей новий період зростати в Господі. Насолоджуйтеся кожною посмішкою вашої дитинки, її сміхом, її обіймами та просіть у Бога використати ці дні для переображення  та оновлення.

Успіхів усім та Божого благословення!

Фото: pixabay

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com