Неочікуване спасіння

Євангелист Матей подає нам історію, де Ангел говорить Йосипу про Марію: «Вона породить сина, і ти даси йому ім’я Ісус, бо він спасе народ свій від гріхів їхніх» (Мт. 1:21).

Спасіння, про котре говорить Новий Завіт, – це спасіння людей від їхніх гріхів. Нас – від наших гріхів. Це доволі неочікувана і навіть не завжди бажана новина.

Люди, в першому столітті, в Юдеї очікували спасіння від тиранії римлян та династії Іродів. Від вічного недоїдання та бідності. Вони уявляли собі месіанську епоху як час казкового достатку, коли голодні, нарешті, зможуть поїсти досита, їхні гнобителі зникнуть з лиця землі, а сам Ізраїль, за свою вірність єдиному Богові, буде піднесений серед інших народів. Вона не розуміли від чого їх прийшов спасати Христос, тому більшість просто відкинула Його.

Те є саме відбувається і в наш час. Люди прагнуть спасіння тільки від чогось зовнішнього: від важких та неприємних обставин, від фізичних вад та хвороб, від людей, котрі повелися з ними несправедливо. Христос приходить спасти нас від того. Що знаходиться всередині нас – від наших гріхів.

 Він приходить не для того, щоби змінити наші обставини. Він приходить змінити нас самих.

Отже, в ці Різдвяні дні ми повинні змінитися, допомогти Богові перемінити себе, щоби отримати вічну радість. Христос приходить, щоби дати нам нове серце, нові думки, новий розум. Нам потрібно тільки відгукнутися та прагнути цих перемін, прийнявши обійми цього новонародженого Дитятка.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *