Проповідь на Воскресіння ГНІХ

Ми переважно запам’ятовуємо, що робили, в що були одягнені в дні певних катастроф чи потрясінь. Ми дуже добре пам’ятаємо дні, коли відбулись якісь надзвичайні події з нами, ми дуже добре пам’ятаємо ті обставини, коли  з нами відбувалось щось дуже добре чи, навпаки, дуже погане.

Не важко уявити собі весь жах та захоплення жінок, котрі рано-вранці прийшли до гробу, щоб довершити похоронні обряди над померлим Ісусом та й просто поплакати біля могили свого улюбленого Вчителя. Натомість вони побачили щось неймовірне: землетрус, наляканих воїнів, порожній гріб, ангела та звістку про те, що Ісус живий.

Цю подію євангелист Матей описує такими словами: «Після ж вечора суботи, як зайнялося на світання першого дня тижня, прийшла Марія Магдалина та інша Марія навідатися до гробу. І ось великий зчинився землетрус, – ангел бо Господній зійшов із неба, приступив, відкотив камінь і сів на ньому. Вигляд його був, неначе блискавиця, а одежа, як сніг, біла. Зо страху перед ним сторожа затремтіла й стала, наче змертвіла. Тоді ангел заговорив до жінок, кажучи: “Не бійтесь: знаю бо, що ви шукаєте Ісуса розіп’ятого. Нема його тут, бо він воскрес, як ото сам прорік. Ходіть, гляньте на місце, де він лежав» (Мт. 28:1-6).

Подія Воскресіння – це початок нового світу. Зустрівши Воскреслого Господа ,учні були вражені, немов громом, вони запам’ятали цей момент на ціле своє життя. І вони цими переживаннями ділились. Напевне, воно говорили своїм сусідам та друзям: «Я сам не можу повірити в те, що відбулось! Це здається неможливим, але воно, насправді, відбулось!».

Подія Воскресіння Господа Ісуса назавжди змінила світ. Воскресіння означало, що Царство Боже прийшло, наступив не просто новий день в історії Ізраїльського народу, але для всього світу починається новий час, нове життя.

Без сумніву, кульмінаційним моментом в історії Ісуса Христа стає розп’яття, але воно набуває свого істинного сенсу тільки після воскресіння Ісуса із мертвих. Всі проповіді Ісуса, всі Його вчинки та слова тільки у світлі Воскресіння набувають свого справжнього значення. Господь Своїм Воскресінням перед кожною людиною відкриває новий шлях.

Сьогодні ми не можемо побачити Ісуса так, як після воскресіння Його побачили жінки-мироносиці та апостоли. Частиною християнського досвіду є духовна зустріч з Ісусом в молитві чи на сторінках Святого Писання.

Христос, Який воскрес, і сьогодні незримо являється кожному. Тільки от не кожен може відчути Його близькість, відчути, що поруч із ним є Христос Воскреслий. Він приходить до кожного, до кожного підбирає потрібні слова. Наша справа є тільки почути, відгукнутись, бо Господь прийшов спасти і змінити життя не лише всіх, але кожного з нас.

Повертаючись сьогодні до своїх домівок, нехай кожен із Вас понесе в своєму серці радість того, що Вам явився Воскреслий Ісус. Кожному із Вас сьогодні, як і апостолам, Він говорить: «…Радуйтесь…» (Мт.28:9).

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *