Відкинути себе? Навіщо?

Ісус сказав, щоби наше «так» було «так», а наше «ні» – було «ні». «Хай буде ваше слово: Так, так; Ні, ні, – а що більше цього, те від лихого» (Мт. 5:37).

Кого стосується наше «так»? Звичайно, що тільки доброго. Всі Божі обітниці – «так» та «амінь» через Ісуса Христа: «Скільки бо обітниць Божих у ньому – «Так», і тому через нього «Амінь» Богові на славу через нас» (ІІ Кор. 1:20). Ми повинні роздумувати про все те, що є чистим та добрим. Роздумуючи над Божими обітницями, ми преображаємо та направляємо своє життя, оновлюємо свій розум та починаємо жити вірою у Всемогутнього Творця.

Також ми повинні твердо сказати «ні» всім поганим речам, котрі віддаляють нас від Бога. Зло походить із трьох джерел: світу, тіла, диявола. Тому нам слід говорити вже сьогодні своє «ні» всьому, що веде до гріха та смерті.

Відкинути своє тіло…

Ісус сказав: «Коли хто хоче йти за Мною, нехай себе зречеться, візьме щодня на себе хрест свій і йде за Мною» (Лк. 9:23). Наслідування Христа приводить до безкінечних Божих благословень.

Проте шлях наслідування починається із «зречення себе». Це означає сказати «ні» нашим особистим егоїстичним бажанням.

Апостол Павло говорить про розп’яття «себе»: «Мене ж не доведи, Боже, чимсь хвалитися, як тільки хрестом Господа нашого Ісуса Христа, яким для мене світ розп’ятий, а я – світові» (Гал.6:14). І дальше продовжує: «Ті ж, що є Ісус-Христові, розп’яли тіло з його пристрастями та пожадливостями» (Гал. 5:24). Тут мова йде про те, що ми сказали «ні» злим впливам, гріховним спокусам та інстинктам.

Задумаймося…

Скільки із Десяти Заповідей починається з «не»???

Псалом 1 також розпочинається з трьох «не»: «Блажен чоловік, що за порадою безбожників не ходить і на путь грішників не ступає, і на засіданні блюзнірів не сідає» (Пс. 1:1).

Ісусова молитва в Гетсиманському саду наголошує нам: «Отче мій, якщо можливо, нехай мине ця чаша мене. Однак не як я бажаю, лише – як ти» (Мт. 26:37-39).

Останній плід Духа Святого є здержливість: «А плід Духа: любов, радість, мир, довготерпіння, лагідність, доброта, вірність, тихість, здержливість» (Гал. 5:22-23).

Нам потрібно навчитися керувати своїми почуттями та бажаннями, щоби не впадати у гріхи. Навчімося панувати над собою і тоді отримаємо Боже благословення, милосердя та безмежну Його любов.

Фото ілюстративне, джерело: pixabay

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *