Роздуми Вихід із Єгипту – подорож віри.

pystuniaВ книзі Входу Єгипет – це місце рабства, а земля обіцяна – це місце свободи. Історія, в якій описується шлях із Єгипту в землю обіцяну, це символічна розповідь про нашу власну боротьбу проти рабства, котра розпочалася в той момент, коли ми почали іти вслід за Господом. Історія Ізраїлю – це, в певній мірі, символічний досвід, який показує нам як здобути свободу у Бозі.

На перший погляд, події про які говорить нам книга Виходу, нам здаються неймовірними. Нам залишається повірити у те, що Бог для ізраїльтян чинив чуда, а тепер більше Він такого не робить.

Факт залишається фактом, що Бог не змінився, змінилися люди. Ізраїльтяни бачили як Бог діє у їхньому житті. Сьогодні ж, навпаки, ми оглядаємося назад, на те, що з нами відбулося раніше, щоб побачити у цьому руку Господню.

Історія Виходу має для нас певний релігійний зміст тоді, коли ми, проходячи через своє особисте навернення, ідемо шляхом віри. Без нашого особистого навернення до Бога, коли ми не розпочнемо ходити в Святому Дусі, прислухатися до Святого Духа, ми будемо тільки бавитися в соціальні ігри, які називаються “релігією”, та в наукові ігри, які називаються “богослов’ям”, а Біблія ніколи не промовить для нас живим Словом, а залишиться книгою у книжковій шафі.

І тоді справедливими для нас стануть слова Господа: “Маючи очі – не бачите? Маючи вуха – не чуєте? Не пам’ятаєте” (Мр. 8,18). Для того, щоб ми зрозуміли всю мудрість, яка вміщена в Святому Письмі ми маємо відкритися Святому Духові.

Звернутися до Господа та дозволити Йому, щоб Він попровадив нас шляхом віри. Нам слід на власному досвіді пережити цей Вихід, дозволити, щоб Господь вивів нас із рабства до свободи, із Єгипту в Ханаан, при цьому слід пам’ятати та знати, що між Єгиптом та Ханааном простягається пустиня.

За книгою Річарда Рора та Джозефа Мартоса “Великі теми Писання” 

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com